вівторок, 7 серпня 2018 р.

"У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту"

     Благодійний фонд "Народна підтримка воїнів АТО" у рамках інформаційно-просвітницької акції, присвяченої героїчній обороні Луганського аеропорту у 2014 році передав до фонду Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки книгу "У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту". Це перша книга в Україні про бої за Луганське летовище і навколо нього (квітень-серпень 2014 року). 
    Основним напрямком діяльності організації є допомога військовим ВСУ, МВС та добровольчим батальйонам у зоні проведення АТО. Додатковими напрямками роботи є гуманітарна допомога жителям прифронтових територій (зокрема, дітям), виготовлення патріотичної поліграфічної продукції, інформаційно-просвітницька діяльність. У роботі фонду наразі задіяно понад 60 волонтерів зі Львова та інших міст.
        Команда волонтерів зібрала спогади понад 140 учасників та очевидців тих подій - військових, волонтерів, місцевих мешканців, працівників міліції та аеропорту, медиків, - а також унікальні фотографії та картосхеми, що ілюструють військові операції, які відбувалися навколо летовища . Книга містить коментарі військових дослідників, офіцерів та експертів із аналізом основних подій, а також перелік загиблих українських бійців із різних підрозділів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дарунок для бібліотеки від Українського осередку у Базелі

Фонд Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки поповнився важливими та цінними виданнями, що стосуються української культури, мистецтва, істо...