вівторок, 28 лютого 2012 р.

РУКОПИСНІ КАРТИ

Пропонуємо ознайомитись в нашій книгозбірні з рідкісним науково-популярним виданням.
Кришталович І.Р. Рукописні карти. З фондів Центрального державного історичного архіву України, м. Львів. – К. : Картографія, 2011. – 216 с. : іл.










В атласі Рукописні карти XVIXIXстоліть. З фондів Центрального державного історичного архіву України, м. Львів вперше в українській картографії розглядаються карти XVIXIX ст., які зберігаються у фондах Центрального державного історичного архіву України. м. Львів. Найдавніші з них – маєткові карти, що супроводжували акти поділу, розмежування, купівлі – продажу володінь і створювались спочатку як додатки до судових документів. Описані також карти лісів, карти річок, демаркаційні карти. Карти стосуються території Західної України та Південно-Східної Польщі. Видання є першою спробою узагальнити матеріал як про ранні карти, так і підсумувати відомості про їхніх творців – повітових геометрів та інженерів-картографів.

Атлас розраховано на істориків, географів, краєзнавців, дослідників історії мистецтва і всіх, кого цікавить минуле українських земель.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Дарунок для бібліотеки від Українського осередку у Базелі

Фонд Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки поповнився важливими та цінними виданнями, що стосуються української культури, мистецтва, істо...